Één eiland – onbegrenste mogelijkheden

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling.
De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.
Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. En ook in het midden van Texel en langs de Waddenzee liggen veel natuurgebieden. Daarnaast treft u overal op het eiland overblijfselen aan van de roerige geschiedenis van Texel.
Zelfs al is het eiland bereikbaar met de auto, gebruikt u meestal alternatieve vervoersmiddelen. Texel heeft talloze fiets- en wandelpaden. U kunt het eiland ontdekken middels gemarkeerde routes of u laten meeslepen door de wind. Meer informatie is te vinden op de pagina van de VVV.
VVV TEXEL

Trakteer uzelf op een vakantie op één van de mooiste eilanden van de Noordzee.

BOEKEN

Hartelijk welkom bij Manege Elzenhof

Naast de Recreatiehoeve Nieuw Vredestein exploiteren wij ook Manege Elzenhof. Al meer dan 48 jaar en in de tweede generatie verwelkomen we paardenliefhebbers van alle leeftijden op onze manege. Onze buitenmanege biedt veel mogelijkheden voor de liefhebber van paardrijden. Voor zowel jong als oud, voor ervaren ruiters maar ook als kennismaking met het paardrijden. Ook voor groepen organiseren wij ritten. Manege Elzenhof biedt veel mogelijkheden: bosritten en strandritten, pony aan de hand, rijlessen voor jong en oud. Onze activiteiten staan onder leiding van gediplomeerde instructeurs.
Voor onze gasten van Nieuw Vredestein bieden wij een korting van 10% op de buitenritten van Manege Elzenhof. Dit kan ook van tevoren worden geboekt of afhankelijk van beschikbaarheid ter plaatse. Meer informatie is te vinden op de website van Manege Elzenhof.

Garnalen vissen

De vissersvloot van Texel bevindt zich in de haven van Oudeschild. Vanaf hier kunt u ook exclusieve uitstapjes boeken zoals garnalen vissen. Als u geluk hebt, zul u ook enkele zeehonden zien.

Strand

Ongeacht het seizoen, het strand nodigt u altijd uit om te blijven hangen. Om te wandelen, te surfen of te genieten van de zon heeft Texel één van de mooiste zandstranden van Europa.

Dieren diversiteit

Texel is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het eiland vindt u talloze soorten vogels, hooglandvee, wilde paarden en vooral schapen.

Vuurtoren

De vuurtoren is het herkenningspunt van het eiland Texel en de meest bezochte plek. U kunt deze bijna elke dag bezoeken en u zult veel leren over de unieke geschiedenis.

Dorpen

In aanvulling op veel natuur nodigen zeven verschillende dorpen op het eiland uit om te blijven hangen. Verspreid over het eiland en op een schilderachtige locatie kunt u hier winkelen of genieten van een kopje koffie.

Musea

Texel heeft ook talloze musea. Van de Ecomare, Kaap Skill tot het Schipbreuk- en Juttersmuseum kun u meer leren over de Noordzee, de scheepvaart en natuurlijk de geschiedenis van Texel.